Nieuws van de week

24-03-2017 - ABN Amro: verkopen detailhandel trekken verder aan


Sectoreconomen van ABN Amro verwachten dat de verkopen in de detailhandel dit en volgend jaar blijven toenemen. Onder meer bij supermarkten, kledingwinkels en webwinkels wordt groei verwacht.

"Voor 2017 en 2018 hebben we positieve verwachtingen: de consument heeft meer te besteden en de werkloosheid daalt. Dit leidt ook tot hogere uitgaven en winkeliers profiteren hiervan", aldus de sectoreconomen van ABN Amro. Ze gaan voor dit jaar uit van een groei in de verkoopvolumes van 1,5 procent. Voor volgend jaar rekenen de analisten op een toename van 1,3 procent. Vorig jaar stegen de volumes volgens ABN Amro nog met 1,4 procent.

De prognose voor supermarkten is dat hun verkopen volgend jaar met 1,3 procent zullen stijgen. Ook de kledingwinkels zitten in de lift. In het laatste kwartaal van vorig jaar stegen de verkoopvolumes met 9,1 procent. Voor volgend jaar wordt een toename van 1,7 procent voorspeld. De sectoreconomen benadrukken dat het groeitempo voor de detailhandel als geheel wel beperkt blijft vanwege een aantal "grote uitdagingen". Zo waren er vorig jaar 23 procent minder passanten in de winkelstraat dan in 2006. Omdat er ook druk staat op de kasstromen in de retail, is er voor veel retailers beperkte ruimte om te investeren en noodzakelijk te innoveren.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018