Nieuws van de week

04-08-2017 - AFM waarschuwt voor nieuwe boilerrooms


De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) waarschuwt voor zes nieuwe zogeheten boilerrooms. Dit zijn malafide organisaties die particulieren telefonisch benaderen om ze vaak waardeloze aandelen te verkopen.

Het gaat om Ashida Associates, Oliver and Mann, Global Alliance Capital, Aichi BMO International, Toronto Sumitomo Trading International en Vantagepro Asset Management. Consumenten moeten niet ingaan op het aanbod van deze partijen. Wie benaderd wordt kan het beste de telefoon ophangen.

Boilerrooms gebruiken betrouwbaar ogende websites en soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende (financiŽle) organisatie. De aandelen die worden aangeboden, zijn vaak nep en dalen vaak fors in waarde nadat de oplichting is gelukt. Het is volgend de AFM niet eenvoudig om boilerrooms aan te pakken. "Ze zijn vaak in het buitenland gevestigd en ze veranderen snel van naam. De AFM werkt samen met politie, FIOD, justitie en buitenlandse toezichthouders, bijvoorbeeld door onderzoekinformatie te delen", aldus de toezichthouder.


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019