Nieuws van de week

10-11-2017 - AFM ziet nog overkreditering bij consumptief krediet


Aanbieders van consumptief krediet verstrekken nog altijd meer krediet dan verantwoord is. Dit heeft de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) geconstateerd bij haar metingen voor het Klantbelang Dashboard.

De AFM meet jaarlijks met het Klantbelang Dashboard in welke mate banken en verzekeraars het belang van de klant centraal stellen. In het Dashboard 2016-2017 onderzocht de AFM in hoeverre kredietaanbieders overkreditering voorkomen en of zij een passende vorm van krediet verstrekken. Dat laatste punt is niet bij alle aanbieders in orde. Zij winnen niet altijd voldoende informatie in over bijvoorbeeld de uitgaven van hun klant. Of ze gebruiken deze informatie onvoldoende bij de analyse van de financiŽle positie van de klant.

Ook kunnen volgens de AFM kredietaanbieders zich beter inspannen om, samen met de klant, tot een goede oplossing te komen bij betalingsachterstanden. De nadruk bij de aanbieders ligt nu vooral op het innen van de achterstanden en te weinig op het achterhalen van de oorzaak van de problemen of het oplossen ervan.Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019