Nieuws van de week

28-07-2017 - AFM ziet risicoís voor crowdfunding-investeerders


De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) heeft de voorschriften voor crowdfunding-platformen geŽvalueerd. Uit het onderzoek komen risicoís naar voren die prioriteit hebben voor de AFM.

Er is sprake van schaarste in de crowdfunding-markt. Onder druk van deze schaarste nemen crowdfunding-investeerders in zeer korte tijd financiŽle beslissingen. Zo daalde de gemiddelde tijd waarin investeerders in een project konden instappen in de onderzoeksperiode naar enkele uren. Hierdoor worden investeringsrisicoís mogelijk niet goed overzien. 60% van de investeerders negeert bovendien het advies om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen in crowdfunding te investeren.

Op grond van deze evaluatie worden de huidige voorschriften op een aantal punten aangescherpt. Nieuw is dat alle projectinformatie 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders op het platform beschikbaar moet zijn. De huidige 24-uurs bedenktijd achteraf blijft bestaan. Verder verwacht de AFM van de sector een flinke inspanning om te waarborgen dat investeerders zich vaker houden aan het advies om maximaal 10% van hun vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding.


Terug naar het overzicht
Zondag
26 Mei 2019