Nieuws van de week

28-07-2017 - AFM ziet risico’s voor crowdfunding-investeerders


De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de voorschriften voor crowdfunding-platformen geëvalueerd. Uit het onderzoek komen risico’s naar voren die prioriteit hebben voor de AFM.

Er is sprake van schaarste in de crowdfunding-markt. Onder druk van deze schaarste nemen crowdfunding-investeerders in zeer korte tijd financiële beslissingen. Zo daalde de gemiddelde tijd waarin investeerders in een project konden instappen in de onderzoeksperiode naar enkele uren. Hierdoor worden investeringsrisico’s mogelijk niet goed overzien. 60% van de investeerders negeert bovendien het advies om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen in crowdfunding te investeren.

Op grond van deze evaluatie worden de huidige voorschriften op een aantal punten aangescherpt. Nieuw is dat alle projectinformatie 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders op het platform beschikbaar moet zijn. De huidige 24-uurs bedenktijd achteraf blijft bestaan. Verder verwacht de AFM van de sector een flinke inspanning om te waarborgen dat investeerders zich vaker houden aan het advies om maximaal 10% van hun vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding.


Terug naar het overzicht
Maandag
22 Januari 2018