Nieuws van de week

03-02-2017 - Aflopende rentevaste periode levert mooi voordeel op


Bij huizenbezitters van wie de rentevaste periode afloopt, dalen de woonlasten door de lagere rente gemiddeld met 150 euro per maand. Dat meldt platform Wijzer in Geldzaken.

Wie nu aan het einde zit van een rentevastperiode van 5, 10 of 15 jaar krijgt een aanbod voor een flink lagere rente. Het verschil kan oplopen tot wel 2 tot 3 procentpunt. Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken gebruiken huiseigenaren dit voordeel vooral om te sparen of om de hypotheek af te lossen. Een derde van de eigenaren zet de hypotheekrente vervolgens weer voor een periode van tien jaar vast. 49 procent zet de rente vast voor tien jaar of langer. Een vijfde van de ondervraagden sluit over naar een andere hypotheekverstrekker.
Wijzer in Geldzaken waarschuwt dat een lagere hypotheekrente ook gevolgen heeft voor de belastingaangifte. Uit de enquête blijkt dat de helft van de woningeigenaren de voorlopige aangifte bij de Belastingdienst nog niet heeft aangepast op de lagere rente. Als de aangifte niet wordt aangepast, dreigt een naheffing.
Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018