Nieuws van de week

19-01-2018 - Arbozaken niet op orde bij 4 procent van de bedrijven


Onderzoeks- en adviesorganisatie Conclusr zegt dat bijna 21.000 bedrijven en instellingen hun arbozaken niet op orde hebben. Dit komt neer op bijna 4 procent. Het betreft met name de handel, horeca en zakelijke dienstverlening.

Het aantal bedrijven en instellingen tot twintig medewerkers zonder arbobeleid ligt volgens Conclusr zelfs op 15 tot 20 procent. Grote bedrijven zijn beter in staat een arbobeleid intern te organiseren. Van alle onderzochte bedrijven en instellingen schakelt 69 procent een externe arbodienst in, 27 procent heeft arbozaken intern geregeld en 4 procent van de bedrijven heeft arbozaken op geen enkele manier geregeld. De laatste groep betreft enkel de kleinere bedrijven en instellingen tot twintig medewerkers.

Verder blijkt uit het onderzoek dat ruim 23.000 bedrijven willen overstappen naar een andere arbodienstverlener. Van de bedrijven en instellingen met meer dan honderd werknemers verlaat 16 procent de huidige arbodienstverlener binnen twaalf maanden of overweegt dit te doen. Bij bedrijven en instellingen van twintig tot honderd werknemers is dit 14 procent.


Terug naar het overzicht
Donderdag
27 Juni 2019