Nieuws van de week

24-03-2017 - Automobilist betaalt te veel voor autoverzekering


Van de 7,2 miljoen Nederlandse particuliere personenauto’s zijn naar schatting ruim 2,4 miljoen auto’s oververzekerd. In totaal betaalt de Nederlandse automobilist hierdoor ruim 450 miljoen euro te veel voor zijn autoverzekering.

Een automobilist betaalt te veel voor zijn autoverzekering als de dekking niet meer past bij de leeftijd van de auto. Dit speelt over het algemeen een rol bij auto’s die ouder zijn dan 6 jaar. Bij deze auto’s loont het doorgaans niet meer om een volledige cascodekking (all risk) af te sluiten en zo voor alle schades verzekerd te zijn. Een beperkt cascodekking is in deze categorie meestal voldoende. Van de auto’s van 6 tot en met 9 jaar oud is 53 procent all risk verzekerd en betaalt de automobilist dus waarschijnlijk te veel voor zijn verzekering.

Ook voor auto’s van 10 jaar of ouder die een beperkt casco of volledig cascodekking hebben, betalen automobilisten te veel. Uit het onderzoek blijkt dat 16 procent van de auto’s in deze leeftijdscategorie all risk is verzekerd en 33 procent beperkt casco. Een goedkopere WA-dekking past in dit geval vaak beter.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018