Nieuws van de week

08-09-2017 - Banken gaan over op IBAN-Naam Check


Rabobank heeft de IBAN-Naam Check ge´ntroduceerd waarmee klanten kunnen controleren of zij hun geld naar de juiste persoon of organisatie overmaken. Andere banken krijgen later ook de beschikking over de IBAN-Naam Check.

Dagelijks vinden in Nederland miljoenen online en mobiele overboekingen plaats. Uit onderzoek van de Nederlandse banken blijkt dat dat ongeveer 1300 keer niet goed gaat. In driekwart van de gevallen gaat het om een verkeerde overboeking doordat het oude rekeningnummer is gebruikt of door een vergissing bij het gebruik van een adresboek. Maar ongeveer 200 keer per maand geven klanten aan dat zij fraude of oplichting vermoeden. De IBAN-Naam Check kan fraude en fouten voorkomen.

De IBAN-Naam Check werkt voor alle bankrekeningen in Nederland. Bij het invoeren van een betaalopdracht in Rabo Internetbankieren of Mobielbankieren controleert de IBAN-Naam Check of de ingevoerde naam overeenkomt met de naam die bij de bank bekend is voor het ingevoerde nummer. Als klanten de melding krijgen dat de naam en nummer niet overeenstemmen, kunnen zij de overboeking afbreken.


Terug naar het overzicht
Zondag
26 Mei 2019