Nieuws van de week

28-07-2017 - Betaalgedrag Nederlandse bedrijven gestabiliseerd


Bedrijven in Nederland betalen hun facturen gemiddeld na 40,4 dagen. Daarmee is hun betaalgedrag volgens databedrijf Graydon het afgelopen kwartaal stabiel gebleven.

Graydon verwacht in de komende periode een verdere verbetering van het betaalgedrag. Sinds begin deze maand geldt voor grote bedrijven namelijk een uiterste termijn van zestig dagen onder de Wet uiterste betaaltermijn. Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is vooral voor mkb-bedrijven van belang, omdat een betalingsachterstand tot financiŽle tegenvallers kan leiden.

Bedrijven in de zakelijke dienstverlening zijn met gemiddeld 37,1 dagen het snelst met het betalen van facturen van leveranciers. Op de tweede plek volgt de landbouwsector met een termijn van 38,8 dagen. Bedrijven in de IT en communicatie betalen het langzaamst, daar moet de leverancier gemiddeld 44,4 dagen wachten op betaling. Gemeenten lukt het nog niet allemaal om ondernemers binnen de wettelijke termijn van dertig dagen te betalen.Terug naar het overzicht
Dinsdag
21 Mei 2019