Nieuws van de week

29-09-2017 - Bijna 250 miljoen extra voor scale-ups en startups


Het ministerie van Economische Zaken heeft tijdens het Startup-fest in Amsterdam samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) honderd miljoen euro aan extra financiering voor scale-ups bekend gemaakt.

Deze snelgroeiende startups krijgen daarmee hulp om hun activiteiten verder uit te bouwen. In het fonds gaan marktpartijen naar verwachting nog eens honderd miljoen euro aan kapitaal investeren. Daarnaast komt er voor startups via de SEED Capital-regeling 49,5 miljoen euro beschikbaar aan financiering. In totaal is er dan bijna 250 miljoen euro beschikbaar.

Minister Kamp, Economische Zaken: “Snelgroeiende bedrijven, hebben vaak moeite om voldoende financiering uit de markt te halen. Startups en scale-ups zijn veelal afhankelijk van risicokapitaal van externe investeerders. Dit nieuwe fonds, dat we samen met het EIF lanceren, moet veelbelovende bedrijven helpen om door te groeien. De producten en diensten die zij daarmee op de markt brengen, dragen bij aan de economische groei, de werkgelegenheid, de productiviteit en het innovatievermogen van Nederland.”


Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019