Nieuws van de week

30-12-2016 - Bijna driekwart miljoen met Politiekeurmerk


In Nederland hebben op dit moment zon 725.000 huishoudens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Elke jaar komen daar 15.000 huishoudens bij.

Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars. Zon 10 procent van de woningen in Nederland heeft nu dus het keurmerk en daarmee is de kans op een inbraak bij die woningen lager. Het Verbond van Verzekeraars streeft ernaar om het aantal huishoudens met het keurmerk verder te vergroten. Veel van de nieuwbouwwoningen voldoen aan het keurmerk, maar bij bestaande woningen is nog veel winst te boeken, aldus de verzekeraars.
Woningen met het PKVW hebben een kleinere kans op inbraak, omdat onder meer het hang- en sluitwerk aan zware eisen voldoet. Elke drie jaar worden de eisen bovendien aangescherpt. Uitgangspunt is dat het een inbreker niet mag lukken om met de meest gebruikte inbraakgereedschappen binnen drie minuten een woning binnen te dringen. Lukt dat niet binnen die tijd, dan blijken veel inbrekers het op te geven.
Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018