Nieuws van de week

29-09-2017 - Concurrentiekracht Nederland opnieuw groot


Nederland staat voor het tweede jaar achter elkaar op de vierde plaats van een concurrentieranglijst van het World Economic Forum (WEF). In de Europese Unie staat Nederland bovenaan.

De top drie van de Global Competitiveness Index bestaat uit Zwitserland, de Verenigde Staten en Singapore. Nederland laat onder andere Duitsland (plek vijf), Hongkong (plek zes), Zweden (plek zeven) achter zich. Volgens de Erasmus University, partnerinstituut in Nederland van het WEF, scoort Nederland hoog door de sterke basis: een infrastructuur van wereldklasse (derde positie in de ranking), een goed functionerende overheid en instituties (vier posities gestegen naar de zevende plaats), een goed macro-economisch beleid met gezonde overheidsfinanciŽn (een stijging van acht posities naar de veertiende plaats) en een kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg (vierde positie).

De daling van de onderwijskwaliteit zou wel een punt van zorg zijn. Nederland scoort beter op het gebied van innovatie, maar is een plaats gezakt op het vlak van hoger onderwijs.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019