Nieuws van de week

29-09-2017 - DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico


Zorgverzekeraar DSW verlaagt de zorgpremie voor 2018 met 6 euro per jaar, 0,50 euro per maand. Ook verlaagt DSW het eigen risico naar 275 euro per jaar. Traditiegetrouw is DSW de eerste die de prijzen voor het komende jaar bekendmaakt.

De bekendmaking dat de premie omlaag gaat, komt als een verrassing. Het ministerie van Volksgezondheid ging namelijk uit van een premiestijging van 80 euro per jaar, oftewel 6 euro per maand. Doordat het eigen risico anders dan verwacht toch niet wordt verhoogd in 2018, zou de premie zelfs met 10 euro per jaar extra stijgen. Des te opvallende is het dat DSW het eigen risico met tien euro omlaag brengt naar 375 euro per jaar.

Dat de premie toch licht kan dalen voor 2018 komt volgens DSW doordat de stijging van de zorgkosten het afgelopen jaar meeviel. Met name de lonen en prijzen in de zorg groeien minder snel dan het ministerie van Volksgezondheid had gedacht, stelt de verzekeraar. Ook kan DSW meer reserves inzetten dan waar in de Miljoenennota rekening werd gehouden.

Of de andere verzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen, wordt de komende weken duidelijk. De verzekeraars hebben tot en met 12 november om hun prijzen voor volgend jaar bekend te maken.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019