Nieuws van de week

17-08-2018 - Detailhandel zet 3 procent meer om in juni


De omzet van de detailhandel was in juni 3,0 procent hoger dan in juni 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume groeide met 2,8 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Drogisterijen realiseerden in juni de grootste omzetstijging. Daarnaast was ook de omzet van winkels in meubels en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hoger dan een jaar eerder. Kledingwinkels hebben ongeveer hetzelfde omgezet als in juni 2017. De omzet van winkels in recreatie-artikelen, winkels in schoenen en lederwaren en winkels in consumentenelektronica kromp in vergelijking met een jaar eerder. Winkels in voedingsmiddelen zetten bijna 3 procent meer om.

De online omzet was in juni 19 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 15 procent meer omgezet. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 25 procent.


Terug naar het overzicht
Donderdag
27 Juni 2019