Nieuws van de week

19-01-2018 - Detailhandel zet 5,5 procent meer om in november


De detailhandel heeft in november 5,5 procent meer omgezet dan in november 2016, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 4,1 procent hoger.

De omzet van de winkels in non-food groeide in november met ruim 5 procent. Het volume was ook ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. De drogisterijen en parfumerieŽn en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden in november de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in consumentenelektronica groeide. De omzet van de winkels in kleding was gelijk aan een jaar eerder. Bij de winkels in recreatie-artikelen kromp de omzet voor de derde achtereenvolgende maand. De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november bijna 4 procent meer omgezet dan in november 2016.

De online omzet lag in november ruim 23 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben ruim 22 procent meer omgezet. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 24 procent.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
14 December 2018