Nieuws van de week

17-03-2017 - Detailhandel zet 5 procent meer om in januari


De detailhandel heeft in januari 5 procent meer omgezet dan in januari 2016, meldt het CBS. De verkopen (volume) waren 3,2 procent hoger.

De omzet van de winkels in non-food lag in januari 5 procent hoger dan een jaar eerder. De verkopen van de non-foodsector waren 3,9 procent hoger. De omzet van kledingwinkels, doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren en winkels in meubels en huishoudartikelen groeide. Ook de drogisterijen en parfumerieŽn en de winkels in recreatie-artikelen hebben meer omgezet dan een jaar eerder. De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in januari een omzetstijging van 2,5 procent. De verkopen waren 1 procent hoger. De omzet van de supermarkten groeide met 2,6 procent, die van de speciaalzaken met 1,7 procent.

Verder groeide voor het eerst sinds juli 2015 de omzet van fysieke winkels in consumentenelektronica. In vergelijking met een jaar eerder was de groei in januari bijna 1 procent. De online omzet lag in januari 17,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten 14,4 procent meer om.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018