Nieuws van de week

13-10-2017 - Detailhandel ziet omzet groeien


De detailhandel heeft in augustus bijna 4,5 procent meer omgezet dan in augustus 2016. Volgens het CBS waren de verkopen (het volume) 3 procent hoger. De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide.

Daarnaast is online bijna 18 procent meer omgezet.

De omzet van de winkels in non-food groeide in augustus met bijna 5 procent vergeleken met een jaar eerder. Dit is volgens het CBS de achtste maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden deze maand, net als vorige maand, de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in recreatieartikelen, de winkels in kleding, de winkels in schoenen en lederwaren en de drogisterijen en parfumerieŽn groeide. De omzet van winkels in consumentenelektronica was maar een fractie hoger dan een jaar eerder.
De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in augustus een omzetstijging van bijna 3 procent. De omzet van de supermarkten groeide met ruim 3 procent, die van de speciaalzaken nauwelijks.


Terug naar het overzicht
Zondag
26 Mei 2019