Nieuws van de week

03-08-2018 - Dienstensector houdt groei vast


De Nederlandse economie neemt dit jaar iets minder sterk toe dan eerder verwacht, maar de dienstensector blijft wel groeien. De vraag naar diensten blijft groot en alle deelbranches van de sector laten gezonde groeicijfers zien.

Dit blijkt uit een onderzoek van ABN Amro. Uitschieters zijn de uitzendbureaus en organisatieadviesbureaus die hun omzet dit jaar naar verwachting met 6% zien toenemen. ABN Amro ziet wel dat de economie minder hard groeit dan eerder verwacht en dat enkele indicatoren ook wat aan kracht verliezen. Zo staat de inkoopmanagersindex met 60,1 op een zeer hoog niveau, maar wel 3 punten lager dan het niveau van januari. Het ondernemersvertrouwen onder zakelijke dienstverleners stond bij de laatste peiling op 17,4, een stabiel hoog niveau.

Ondernemers geven dan ook aan weinig belemmeringen te ervaren voor hun bedrijfsvoering. Wel wordt het percentage ondernemers dat last heeft van een tekort aan arbeidskrachten steeds groter. Inmiddels heeft meer dan 30% van de ondernemers hier last van. In de uitzendbranche ligt het percentage bedrijven dat hier last van heeft zelfs op 58%.


Terug naar het overzicht
Donderdag
23 Mei 2019