Nieuws van de week

06-01-2017 - Een derde van de Nederlanders wil andere baan


Doordat de economie in Nederland aantrekt, voelen veel Nederlanders met een betaalde baan de ruimte om uit te kijken naar een andere baan. Een derde heeft plannen om van baan te veranderen.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1100 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank. Ruim 55 procent van de mensen denkt zijn huidige baan volgend jaar te behouden. Vaak is de zekerheid van een vaste baan het argument om te blijven zitten, maar door verbeterde economische tijden in Nederland komen wel weer meer werknemers weer in beweging.

Het merendeel van de mensen die concrete plannen heeft om van baan te wisselen wil in loondienst blijven werken (63 procent). Voor meer dan de helft van degenen die van baan denkt te veranderen, maakt het niet uit of dat een baan is in dezelfde of een andere branche.

Ruim 23 procent wil als ondernemer aan de slag. Het zijn vooral mannen onder de 40 jaar die daarover nadenken. Na deze leeftijd daalt de interesse om een eigen bedrijf te starten aanzienlijk. Ook vrouwen vinden deze optie minder interessant.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018