Nieuws van de week

29-09-2017 - FinanciŽle positie Nederlanders verbeterd


Wijzer in geldzaken ziet voor het eerst sinds 2013 dat de financiŽle situatie bij veel Nederlanders is verbeterd. Ruim de helft van de Nederlanders bestempelt zijn financiŽle situatie als goed tot zeer goed.

Volgens de Monitor financieel gedrag 2017 van platform Wijzer in geldzaken komt 53 procent van de Nederlanders nu makkelijk rond, tegenover 41 procent van de mensen in 2013. Ook voor komend jaar zijn er meer Nederlanders die verbetering in hun financiŽle situatie verwachten dan Nederlanders die verslechtering voorzien.

Mensen leggen nog net zoveel mensen geld opzij als in 2013, maar verdelen dat minder vaak over specifieke potjes. Bijna negen op de tien mensen maken maandelijks of minder vaak een bedrag over naar hun spaarrekening. De meeste doen dit pas als ze geld overhouden, vier op de tien doen dit via een automatische overschrijving. Verder staan Nederlanders wat minder vaak rood in vergelijking met 2013 en ook krijgen ze minder betalingsherinneringen. Als er meer wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt, wordt vaker de spaarrekening aangesproken dan er besloten wordt minder uit te geven.


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019