Nieuws van de week

30-03-2018 - Goed jaar voor Nederlandse vastgoedmarkt


De Nederlandse vastgoedmarkt deed het goed in 2017. Volgens makelaarsvereniging NVM waren er meer transacties en hogere omzetvolumes.

De NVM constateert op de vastgoedmarkt ook de stijgende prijzen en afname van beschikbaar aanbod. In het rapport Vastgoedmarkt in Beeld 2017 stelt de NVM vast dat ons land het afgelopen jaar een van de sterkst florerende economieŽn binnen Europa was. In dit gunstige economische tij bereikte de bestaande koopwoningmarkt nieuwe verkooprecords. Verder ziet de NVM een toename van particuliere beleggers die steeds meer woningen kopen om te verhuren. In 2017 werd 1 op de 10 woningen door een particuliere belegger opgekocht.
Het aanbod aan kantoorruimte nam in 2017 spectaculair af met ruim 1,1 miljoen vierkante meter. De daling voltrok zich met name in de vier grote steden en had tot gevolg dat de huurprijzen daar aanzienlijk zijn gestegen. Ook de winkelmarkt profiteerde van toegenomen bestedingen als gevolg van het gegroeide consumentenvertrouwen. Het winkelaanbod ging voor het tweede jaar op rij naar beneden en er vonden ook meer transacties plaats dan in het voorgaande jaar. Voor het eerst sinds 2008 was ook weer een stijging van de gemiddelde huurprijs te zien.


Terug naar het overzicht
Zondag
26 Mei 2019