Nieuws van de week

20-10-2017 - Grote prijsstijgingen in Noord-Holland en Utrecht


De gemiddelde prijsstijging van de bestaande koopwoningen was het hoogst in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

In Noord-Holland gingen de prijzen gemiddeld met bijna 11 omhoog en in Utrecht met ruim 9 procent. Deze provincies zijn ook de enige twee waar de verkoopaantallen lager zijn dan een jaar eerder. Het aantal verkopen in Noord-Holland en Utrecht was ruim 8 en ruim 6 procent lager dan een jaar eerder. De grote prijsstijgingen hebben direct te maken met het geringe aanbod aan beschikbare woningen. In drie van de vier grote steden is ook sprake van grote prijsstijgingen en dalende verkoopaantallen. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht lagen de prijzen meer dan 10 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2016. Alleen in Den Haag zijn meer huizen verkocht dan een jaar eerder.
Ook de woningen in Zuid-Holland hebben een relatief grote prijsstijging van ruim 8 procent. Het aantal transacties was nauwelijks hoger dan een jaar eerder (0,5 procent). In Zeeland en Limburg waren de prijsstijgingen het kleinst.


Terug naar het overzicht
Zaterdag
24 Augustus 2019