Nieuws van de week

10-08-2018 - Helft Nederlandse bedrijven actief met verduurzaming


Bij 51 procent van de Nederlandse ondernemingen staat duurzaamheid nadrukkelijk op de agenda. Bijna drie op de tien bedrijven (28 procent) geeft aan maatregelen te nemen als dat echt wordt verlangd.

Een vijfde (20 procent) van de bedrijven geeft aan niet of nauwelijks aan duurzaamheid te doen. In de bedrijfsvoering wordt vooral gekeken naar duurzaamheid bij het inkoopbeleid (59 procent), het efficiŽnt omgaan met energie in het bedrijfsgebouw (59 procent), en bij langetermijninvesteringen (55 procent). Andere aandachtsgebieden waar duurzaamheid hoog scoort, zijn het efficiŽnt omgaan met grondstoffen (48 procent) en iets terug te willen doen voor anderen (42 procent). Dit blijkt uit onderzoek van GFK in opdracht van ABN AMRO.

Bedrijven die willen investeren in verduurzaming doen dat primair vanuit een intrinsieke motivatie (73 procent). Daarnaast speelt mee dat ondernemers de wereld goed willen achterlaten voor volgende generaties (70 procent) en op de lange termijn kosten willen besparen (55 procent). Ruim de helft van de ondernemers geeft aan wel te willen investeren, maar onvoldoende tijd en/of kennis te hebben (54 procent) of onvoldoende geld en/of personeel (46 procent) om dit te doen.


Terug naar het overzicht
Donderdag
27 Juni 2019