Nieuws van de week

24-11-2017 - Helft ondernemers heeft ooit in zwaar weer verkeerd


Iets meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers kent een periode met financiŽle en persoonlijke problemen. Tien procent heeft daar op dit moment last van. Dit blijkt uit een enquÍte van de Kamer van Koophandel (KvK).

Bijna een derde van de ondernemers met forse zakelijke tegenslag verklaart dat dit impact heeft op de financiŽle situatie. Maar zakelijke problemen hebben vaak ook psychische en sociale gevolgen. Van de ondernemers die dreigen failliet te gaan of al in een faillissement zitten, ervaart 57 procent stress. Bijna de helft heeft het gevoel er alleen voor te staan. Ze worden geconfronteerd met wantrouwen, argwaan over de oorzaak van de problemen en soms sociale uitsluiting.

Van de ondernemers die last hebben van negatieve vooroordelen, ervaart 39 procent wantrouwen bij de banken. Drie kwart van de entrepreneurs deelt de zorgen met vrienden en of familie, hun accountant of andere ondernemers. Een derde van de ondervraagde ondernemers zegt dat ze hun problemen anders hadden moeten aanpakken en een vijfde vindt dat hij of zij lang heeft gewacht met het delen van de zorgen.


Terug naar het overzicht
Zondag
21 April 2019