Nieuws van de week

31-03-2017 - Hogere schades door parkeersensoren


Parkeersensoren met geluidssignalen leiden niet tot minder schades, maar juist tot hogere kosten voor verzekeraars. Automobilisten gebruiken de sensoren verkeerd of zetten ze uit. Dat zegt de Duitse autoverzekeraar HUK.

Onderzoek van PwC en cijfers van het Waarborgfonds wezen afgelopen jaren juist op afnemende schadeposten, onder andere doordat steeds meer auto’s uitgerust zijn met parkeersensoren. Volgens HUK kunnen parkeersensoren weliswaar 50% van de ongevallen voorkomen, maar automobilisten gebruiken de sensoren slechts in een kwart van de gevallen. Bovendien lopen de kosten van parkeerschade op doordat de kosten van reparaties juist door de dure parkeersensoren in de bumper, hoger uitvallen. Daar komt bij dat auto’s de laatste jaren gemiddeld langer en breder zijn geworden, terwijl parkeervakken vaak nog even krap zijn als eerder.

Overigens is verzekeraar HUK wel enthousiast over geavanceerdere parkeerhulp met bijvoorbeeld camera’s of helemaal zelfparkerende auto’s.Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018