Nieuws van de week

12-05-2017 - Huurprijzen stijgen verder


De huren van woningen bij woningcorporaties gaan dit jaar omhoog. En de prijzen van huurwoningen in de vrije sector zijn het afgelopen kwartaal bijna 10 procent hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De huren bij woningcorporaties stijgen dit jaar gemiddeld 0,6 procent voor huishoudens met een inkomen van maximaal 40.349 euro. Dat meldt branchevereniging Aedes op basis van een enquête. Woningcorporaties mogen voor deze groep de huren met maximaal 2,8 procent verhogen. Vorig jaar stegen de huren met gemiddeld 0,7 procent. Huishoudens met een inkomen van meer dan 40.349 euro krijgen bij de woningcorporaties een gemiddelde huurverhoging van 4 procent voor de kiezen. Voor deze groep mag de huur maximaal 4,3 procent stijgen.

De prijzen van huurwoningen in de vrije sector zijn het afgelopen kwartaal bijna 10 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Vooral kleinere woningen zijn relatief duur. Dat blijkt uit de huurmonitor van verhuurwebsite Pararius.nl. De website merkt op dat er veel vraag is naar goedkope vrijesectorhuurwoningen. In de middeldure klasse met huurprijzen tussen de 711 en 1000 euro per maand is veel meer vraag dan aanbod. In deze prijsklasse wordt ook nauwelijks gebouwd omdat gemeenten meer inzetten op sociale huurwoningen.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 December 2018