Nieuws van de week

04-11-2016 - Huurstijging sociale huurwoningen laagst sinds 2012


Bestaande huurders van sociale huurwoningen zijn dit jaar 1,3 procent meer gaan betalen voor hun huur. Het is voor deze groep de laagste huurstijging sinds 2012. Vorig jaar steeg hun huurprijs nog met 2 procent.

Dat schrijft minister Stef Blok (Wonen) naar aanleiding van het rapport Staat van de Woningmarkt 2016. Als gekeken wordt naar de gemiddelde huurstijging na intrek van nieuwe huurders (0,8 procent), dan komt de totale huurstijging in de gereguleerde huursector uit op 2,1 procent. De toename was een jaar eerder nog 2,8 procent. De beperkte huurstijging hangt onder meer samen met het huurbeleid van corporaties, de lage inflatie en regels rondom het toewijzen van woningen.

In de vrije sector gingen de huren voor zittende huurders met 1,6 procent omhoog, even groot als vorig jaar. Verder blijkt dat het aantal mensen dat een voor hun inkomen te goedkope sociale huurwoning huurt, sinds 2009 met 10 procentpunt is afgenomen. Het aandeel huurders dat in een voor hen te dure huurwoning wonen, is juist gegroeid.


Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018