Nieuws van de week

16-12-2016 - Inzittende kan schade voortaan direct regelen


Wie niet achter het stuur zit en als inzittende betrokken raakt bij een ongeluk kan voortaan direct zijn eigen schade regelen met de verzekeraar van het voertuig waarin hij of zij zit.

Dat is te danken aan een aanpassing van een regeling van verzekeraars waar de leden van het Verbond van Verzekeraars mee ingestemd hebben.

Deze aanpassing betekent dat de schade voor inzittenden van motorvoertuigen veel vlotter en efficiënter kan worden afgehandeld, omdat je na een aanrijding meteen weet welke verzekeraar de (letsel)schade gaat behandelen. De nieuwe regeling geldt voor alle schades vanaf 1 april 2017 en is bindend voor alle verzekeraars die lid zijn van het Verbond. Elk jaar lopen circa 65.000 verkeersdeelnemers letsel op. Aansprakelijkheid – wie reed wie nu precies aan? – hoeft voor de (letsel)schadeafhandeling van inzittenden niet meer te worden uitgezocht.

Voor bestuurders geldt de regeling niet. Wel loopt er nog een onderzoek naar de invoering van een directe verzekering. Dat houdt in dat de schade door verzekeraars wordt vergoed aan de eigen verzekerden als de bestuurder (letsel)schade heeft en een ander daarvoor aansprakelijk is.
Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018