Nieuws van de week

27-07-2018 - Jongeren verzekeren auto vaak op naam van ouder


Ongeveer een kwart van de autobezitters tot 24 jaar zet de autoverzekering op naam van een ouder. Dat blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite die onderzoek deed naar de manieren waarop jongeren hun verzekeringspremie drukken.

De gemiddelde premiestijging voor jongeren is in de afgelopen twee jaar met ruim 53 procent fors gestegen. Jongeren zijn bereid iets te doen of te laten in ruil voor een lagere autopremie. Ongeveer 42 procent wil dat doen met een rijgedragverzekering, tegenover 27 procent die dat expliciet niet wil. Opmerkelijk is dat 41 procent van de jongeren zich zelfs wil laten beperken in hun autogebruik. In ruil voor korting gaan ze akkoord met een rijverbod op risicomomenten, zoals de vrijdag- en zaterdagavond. Verder wil 55 procent van de jongeren wel in een lichtere auto rijden als dat een goedkopere autoverzekering betekent. En 39 procent zou een minder snelle wagen aanschaffen om de prijs te drukken.

Een kwart van de jongeren met een auto kiest voor het misleiden van de verzekeraar door de auto op naam van een ouder te zetten. Het is niet toegestaan om de autoverzekering op naam van een ouder te zetten als de jongere zelf de regelmatige bestuurder is. Wie dat doet kan dan ook in de problemen komen als hij schade claimt.


Terug naar het overzicht
Donderdag
27 Juni 2019