Nieuws van de week

29-09-2017 - Kamervragen over seniorenhypotheek


Erik Ronnes, Tweede Kamerlid voor het CDA, heeft aan minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) Kamervragen gesteld over de problemen die ouderen hebben bij het sluiten van een hypotheek.

Verschillende partijen hebben gesignaleerd dat 50-plussers in de problemen komen bij het sluiten van een nieuwe lening. Ouderen zitten bijvoorbeeld in de knel als ze kleiner en goedkoper willen gaan wonen. Banken geven aan maatwerk toe te passen, terwijl adviseurs juist zeggen dat geldverstrekkers daar terughoudend mee zijn.

De AFM stelt dat de regels voor maatwerk helder zijn. “Hoe kan het dat banken, hypotheekadviseurs en de AFM in de media toch zo verdeeld lijken te zijn, terwijl hiervoor juist de ‘maatwerktafel’ in het leven was geroepen? Kunt u uitleggen wat hier precies mis gaat?”, wil Ronnes weten. Hij vraagt ook of inderdaad onduidelijk is hoeveel speelruimte banken mogen gebruiken bij het toepassen van maatwerk. “Zo nee, bent u bereid om (eventueel via de maatwerktafel) hier meer duidelijkheid in te verschaffen?” Tot slot doet het CDA-lid de suggestie dat de AFM gaat controleren of banken al dan niet terecht afzien van de mogelijkheid om gebruik te maken van meer maatwerk.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019