Nieuws van de week

25-08-2017 - Kleine bouwbedrijven groeien hard


De bouwsector heeft de omzet in het tweede kwartaal met 6,3 procent zien groeien vergeleken met vorig jaar. Kleine bouwbedrijven hebben de grootste omzetstijging geboekt.

Het is het elfde kwartaal op rij waarin de bouwomzet is toegenomen, aldus het CBS. Net als in de afgelopen drie kwartalen is de omzet bij de kleine bouwbedrijven het hardst gegroeid. Bij bouwbedrijven waar tot tien mensen werkzaam zijn, is de omzet op jaarbasis met 9,3 procent gestegen. Kleine bouwers die zijn gespecialiseerd in de burgerlijke bouw en utiliteitsbouw hebben met een groei van 13,7 procent goede zaken gedaan. Hieronder valt onder meer de bouw en verbouw van woningen. Middelgrote bouwbedrijven met tien tot honderd werkzame personen hebben in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder een omzetstijging van 8,7 procent gerealiseerd. Grote bedrijven hebben hun omzet met 2,2 procent verhoogd.
Verder is het aantal banen in de sector in het tweede kwartaal naar 527.000 gestegen. Dat zijn er achtduizend meer dan in het voorgaande kwartaal. Het gaat om de grootste stijging in jaren.
Terug naar het overzicht
Dinsdag
25 Juni 2019