Nieuws van de week

24-03-2017 - Koper kiest eerst wijk, dan woning


Nederlanders die een huis willen kopen, vinden bij hun keuze een fijne buurt het belangrijkst. Dit blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Nederlanders zijn bereid iets op te offeren voor hun gedroomde woning. Zo hebben zij er een half uur langere woon-werkreistijd (71%) voor over, een half uur of verder van naaste familieleden en goede vrienden wonen (66%), een ingrijpende verbouwing van een half jaar of langer doorstaan (52%) en bezuinigen op vakanties (44%). Opvallend is ook dat mensen bereid zijn om voor hun droomhuis een andere baan te zoeken, en zelfs minimaal een jaar van hun leven voor in te leveren (18%).

Wat de ideale woning voor de Nederlander inhoudt, is ook onderzocht. Dit zijn de belangrijkste wensen: een fijne buurt of wijk (52%), geen of weinig geluidsoverlast van de omgeving of buren (49%), veel leefruimte/ lage woonlasten (beide 43%), veel buitenruimte (42%), een goed te onderhouden huis/ veel privacy (beide 41%).Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018