Nieuws van de week

12-01-2018 - Leegstand van winkels daalt


De leegstand van winkels neemt voor het derde jaar op rij af. Eind 2017 stond 7 procent van de winkelpanden leeg, tegenover 7,2 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Locatus, een onderzoeksbureau dat gegevens verzamelt over de detailhandel.

Toch gaat het niet overal even goed. De winkelleegstand in middelgrote steden en de stadsdeelcentra is afgelopen jaar zelfs licht toegenomen. Consumenten zijn steeds meer bereid om verder te reizen naar de grote steden waar het aanbod groter is. Ook geven veel middelgrote steden winkelpanden een andere invulling. Er komen bijvoorbeeld woningen of bestaande winkels worden vergroot. Daardoor houden die steden op termijn minder aanbod over.

De leegstand liep in alle provincies terug, met uitzondering van Zeeland en Flevoland. De twee provincies waarin de sterkste afname van de leegstand te zien is, zijn Overijssel en Limburg. Dat zijn ook de twee provincies die procentueel de hoogste leegstand kennen. Daar waar het leegstandsprobleem het grootst is, neemt deze ook het sterkst af.


Terug naar het overzicht
Woensdag
20 Maart 2019