Nieuws van de week

31-03-2017 - Lege spaarrekeningen bij negatieve rente


Bijna vier op de tien Nederlanders halen hun spaargeld van de spaarrekening bij een negatieve spaarrente, aldus onderzoek van Radar onder ruim 32.000 respondenten van het Radar Testpanel.

Een nulrente zoals Triodos Bank onlangs aankondigde is voor een derde van de mensen nog geen reden om het geld van de spaarrekening te halen. De grootste groep (59 procent) laat het geld op de bank staan vanwege de veiligheid, 43 procent zou niet weten waar het anders onder te brengen. Thuis bewaren durft 35 procent niet.

Tegenover de 34 procent die het geld bij 0 procent spaarrente niet van de rekening haalt, staat een net iets kleinere groep (31%) die zegt dat wl te doen. Daarvan zou de helft l het spaargeld eraf halen. Het geld dat van spaarrekeningen wordt gehaald, wordt of bewaard in een kluis (38 procent), thuis (30 procent) of het geld wordt op een lopende rekening gezet (28 procent). Voor ongeveer n op de vijf is 0 procent rente een reden om over te stappen van bank. Slechts 9 procent zegt dat een negatieve spaarrente gn reden vormt om geld van de spaarrekening te halen.


Terug naar het overzicht
Woensdag
12 December 2018