Nieuws van de week

19-05-2019 - Maastricht blijft duurste stad voor autoverzekering


Van de Nederlandse hoofdsteden is Maastricht weer de duurste stad voor een autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van autoverzekering.nl. In het noorden van Nederland is de polis het goedkoopst, het verschil kan tot 44 procent oplopen.

De vergelijkingssite vergeleek voor drie profielen van verzekerden hoeveel premie zij voor hun autoverzekering betalen in de 12 provinciehoofdsteden en in Amsterdam. Maastricht is dus het duurste, Groningen, Leeuwarden en Assen staan in de top 3 van goedkoopste steden, omdat rijden in het noorden minder risicoís met zich meebrengt. Er zijn gemiddeld minder autoís op de weg, waardoor de kans op schade en ongelukken afneemt.
De Randstad heeft een hoge dichtheid aan autoís, waardoor de kans op ongelukken en schade groter is. Dat Maastricht aan kop staat, en niet bijvoorbeeld Amsterdam, heeft volgens de site te maken met de georganiseerde autodiefstal waar Limburg al lange tijd door geteisterd wordt. De gestolen autoís worden net over de grens uit elkaar gehaald, waardoor weinig autoís worden teruggevonden en de verzekeraar wordt aangesproken om de kosten te vergoeden.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
20 September 2019