Nieuws van de week

10-11-2017 - Meer faillissementen in oktober


Het aantal failliet verklaarde bedrijven was in oktober 2017 hoger dan in september. Er zijn 20 bedrijven meer failliet verklaard. Dit meldt het CBS. Desondanks is de trend in faillissementen nog steeds dalend.

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2017 het laagste niveau sinds 2001. De stijging in oktober volgt op een lichte toename in september. Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat met de stijgingen in de afgelopen twee maanden de trend verandert.

In oktober werden 288 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 56. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in oktober de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector.Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019