Nieuws van de week

09-12-2016 - Meer financiering beschikbaar voor mkb


In twee jaar tijd is door de overheid en de markt voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering beschikbaar gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken.
Het ministerie startte in juli 2014 een actieplan om het mkb te ondersteunen bij het herstel na de crisis door knelpunten rond financiering aan te pakken. Van de verschillende acties uit dit plan profiteren duizenden mkb-ers, aldus het ministerie. Minister Kamp van EZ: “De effecten van de crisis waren in juli 2014 voor het mkb nog duidelijk voelbaar. Met het Aanvullend Actieplan wilde het kabinet deze bedrijven door de zware tijd heen helpen. Samen met de markt hebben we het eigen vermogen van mkb-ers versterkt, het financieringsaanbod verbreed en geholpen om de vaardigheden van startende ondernemers te verbeteren. Onze inzet is geslaagd. Het mkb is versterkt en heeft ons geholpen om sterker uit de crisis te komen.”
Belangenclub MKB-Nederland is ook tevreden over het effect van het actieplan. Wel zou MKB Nederland graag zien dat particulieren via een fiscale regeling worden gestimuleerd om te investeren in het mkb. Het financieringslandschap ontwikkelt zich snel. Daardoor is het voor veel ondernemers lastig de weg naar de juiste financiering te vinden. “Dat vraagt om een gezamenlijke aanpak.”
Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018