Nieuws van de week

09-08-2019 - Meer miljoenenbranden in eerste helft 2019


Stichting Salvage is in de eerste helft van 2019 bij 47 miljoenenbranden ingezet. Dat komt neer op een toename van 27% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2018. In totaal zijn bij deze 47 miljoenenbranden, 136 objecten door schade getroffen.

Een brand wordt als miljoenenbrand geclassificeerd als de schade van het totaal aantal erbij betrokken objecten vermoedelijk meer is dan een miljoen euro. Het aantal miljoenenbranden nam toe, maar een verklaring voor deze stijging is niet direct te geven. Wel was juni een drukke maand met extreme warmte en veel onweersbuien. Dit is in een enkel geval ook de oorzaak geweest. Verder zijn werkzaamheden, accuís, menselijk handelen en elektra mogelijke oorzaken van deze miljoenenbranden.

Stichting Salvage wordt bij de meeste branden, die van enige betekenis zijn, ingezet. Grote industriŽle bedrijven met verhoogd risico in Nederland hebben vaak een aanwijzing voor een eigen bedrijfsbrandweer en afspraken ten aanzien van de bedrijfscontinuÔteit. Vanwege de hoge veiligheidseisen, preventieve voorzieningen, het veiligheidsbewustzijn en talrijke inspecties zijn de grote branden in die sector zeldzaam. Inzetten van Salvage zijn daar ook nauwelijks aan de orde.


Terug naar het overzicht
Zaterdag
24 Augustus 2019