Nieuws van de week

09-11-2018 - Meerderheid wil voor AOW-leeftijd stoppen met werken


Bijna driekwart van de Nederlandse werknemers wil voor de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt is, stoppen met werken. Minder dan de helft daarvan denkt dat dat ook daadwerkelijk zal lukken.

Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken. Gemiddeld zou men het liefst zes jaar eerder met pensioen willen. Bovendien wil een ruime meerderheid de laatste jaren voor de AOW-leeftijd geval alvast minder te gaan werken. Hiervoor zet ongeveer een derde extra geld opzij en lost een kwart extra af op de hypotheek.

Een op de vijf Nederlanders wil juist doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd, gemiddeld bijna vijf jaar. Als belangrijkste redenen geven deze mensen dat zij het leuk vinden om te werken en graag actief willen blijven. Laagopgeleiden en mensen met een laag inkomen willen langer doorwerken voor het geld.
Drie kwart van de werkende Nederlanders heeft een of meer stappen gezet om na pensionering dezelfde levensstandaard te kunnen behouden. Daarbij gaat het in de meeste gevallen om sparen via een spaarrekening of deposito, het opbouwen van vermogen via de eigen woning en aflossen op de hypotheek. Ook is de helft van de mensen van plan minder uit te geven na de pensionering.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
20 September 2019