Nieuws van de week

04-11-2016 - Meeste Nederlanders kiezen verkeerde zorgpolis


De meeste Nederlanders hebben een verkeerde keuze gemaakt bij het sluiten van hun ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit onderzoek dat Ohra aan de vooravond van het zorgverzekeringsseizoen heeft laten doen.

Van de ondervraagden vindt 80% vrije keuze van zorgaanbieders een zeer belangrijk aspect van een zorgpolis, net als de zekerheid dat er achteraf geen extra rekening betaald hoeft te worden. Die zekerheid is te bereiken door een zuivere restitutiepolis af te sluiten. Echter, minder dan een op de tien Nederlanders heeft zo’n polis. “Veel mensen kiezen hun zorgverzekering vooral op basis van prijs, maar vergeten daarbij te checken of ze vrije zorgkeuze hebben en wat wel of niet vergoed wordt. Terwijl ze aangeven dit enorm belangrijk te vinden”, zegt Ohra-directeur Maurice Koopman.

Eerder constateerde een polisvergelijker al dat een op de drie mensen niet bekend is met de begrippen restitutie-, natura- en budgetpolis. Verder denken de meeste mensen dat voor fysiotherapie en tandartskosten het eigen risico geldt; de rekening van de huisarts wordt volgens 17% verrekend met het eigen risico. Veel mensen hebben moeite met het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage: 57% denkt dat die begrippen gelijk zijn.


Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018