Nieuws van de week

27-07-2018 - Meeste zomervakanties via internet geboekt


In de zomerperiode van 2017 gingen drie op de vier Nederlanders (12,7 miljoen) een of meerdere keren op vakantie. Een ruime meerderheid van de zomervakanties was via internet geboekt, aldus het CBS.

Bijna negen op de tien vakanties werden in Europa doorgebracht, met Duitsland als favoriete bestemming. In de zomerperiode van 2017 werden in totaal bijna 23 miljoen keer vakantie geboekt. Hiervan werden bijna 13 miljoen buiten de landsgrenzen doorgebracht, de overige 10 miljoen in eigen land. Gemiddeld duurde een vakantie in de zomerperiode 8 dagen. In totaal werd in de zomer van 2017 voor 12,4 miljard euro aan vakanties uitgegeven, net iets minder dan duizend euro per vakantieganger.
Voor buitenlandse vakanties werd het verblijf meestal geboekt bij een reisbureau (41 procent), bij binnenlandse vakanties in meer dan de helft van de gevallen (55 procent) rechtstreeks bij de verhuurder van de accommodatie. Twee derde van de vakantieboekingen in de zomer van 2017 vond plaats via internet, ongeveer een op de tien vakanties werd persoonlijk bij een reisbureau of reisagent geboekt.


Terug naar het overzicht
Zondag
16 Juni 2019