Nieuws van de week

13-01-2017 - Minder faillissementen in 2016


Bedrijfsinformatiespecialist Graydon meldt dat in 2016 in Nederland 5.287 bedrijven failliet zijn gegaan. Dat is een daling van 17 procent vergeleken met 2015, oftewel 1.044 bedrijven minder.

De verwachting van Graydon is dat de daling zich in dit nieuwe jaar zal doorzetten, weliswaar minder hard, maar in 2017 kan de bodem van crisisjaar 2008 worden doorbroken. Deze prognose wordt mede versterkt door de toenemende financiŽle gezondheid van het Nederlandse bedrijfsleven.

De top drie in het aantal faillissementen wordt gevormd door de groot- en detailhandel, financiŽle instellingen en de zakelijke dienstverlening. De bouw is uit de top drie verdwenen. Ook nam in de gezondheid- en welzijnszorg en het onderwijs het aantal faillissementen toe in vergelijking met een jaar eerder. De grootste afname van het aantal faillissementen in vergelijking met 2015 noteert Graydon in de sectoren (afval)water en cultuur, sport en recreatie.

Op regionaal niveau gingen in de provincie Zuid-Holland de meeste bedrijven failliet. In de provincies Flevoland, Groningen en Drenthe vonden de grootste dalingen plaats in vergelijking met een jaar eerder.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018