Nieuws van de week

12-05-2017 - Mkb-ondernemers positief over groei


Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn in meerderheid positief over omzet- en werkgelegenheidsgroei. Slechts 1 op de 10 ondernemers vindt dat het slechter met hun bedrijf gaat dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit een peiling (MKB Stemmingsindex) van MKB-Nederland en De Ondernemer. Een meerderheid van 56 procent van de mkb-ondernemers vindt dat het beter met hun bedrijf gaat dan vorig jaar, al zijn de verschillen per sector behoorlijk. Met een index van respectievelijk 66 en 61 steken industrie en ICT met kop en schouders boven andere sectoren uit. Bij ruim een derde (35 procent) van de mkb-bedrijven is de situatie vergelijkbaar met een jaar geleden. Een kleine minderheid van 9 procent vindt juist dat het slechter gaat.

De peiling laat verder zien dat het mkb sterk inzet op vernieuwing. De ondernemers schrijven de positieve ontwikkelingen in hun bedrijf met name toe aan uitbreiding van hun marketingactiviteiten, de introductie van nieuwe producten of diensten en meer aandacht voor e-commerce. De voornaamste belemmering die ondernemers in hun bedrijfsvoering ervaren, is het vinden van goede medewerkers. Ook de regelgeving door de overheid wordt als belemmerend ervaren.


Terug naar het overzicht
Woensdag
12 December 2018