Nieuws van de week

28-10-2016 - NHG: geef zzp’er al na een jaar hypotheek


Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG)) pleit ervoor zzp’ers al na een jaar zelfstandig ondernemerschap een hypotheek te geven.

Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling van het WEW: “Voor zzp’ers die minstens drie jaar een inkomen hebben genoten uit dezelfde onderneming zijn er al mogelijkheden om een hypotheek met NHG te sluiten, hoewel het proces nog wel te wensen overlaat. Enkele initiatieven bieden ook mogelijkheden aan voor zzp’ers die korter bezig zijn. Maar wij vinden dat het makkelijker moet en dat eigenwoningbezit niet mag afhangen van de contractvorm.” WEW is bezig met een proef waarbij een zzp’er niet meer drie jaarrekeningen hoeft te laten zien, zoals nu de norm is.

Dresens vindt dat er over het algemeen wel wat meer maatwerk mogelijk moet zijn: “Voor een gezonde markt is het essentieel de balans te vinden tussen wat verantwoord, en wat er mogelijk is. Ik denk dat de combinatie van regeldruk en de wens vanuit de consument om alles sneller en goedkoper te krijgen, ertoe heeft geleid dat we meer richting standaardisering zijn gegaan. En dan moet je oppassen. Er moet wel ruimte blijven voor maatwerk, zodat je verschillende doelgroepen kunt bedienen.”
Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018