Nieuws van de week

29-09-2017 - Nederlanders keurig met betalen hypotheek


Circa 4 procent van de huizenbezitters in Nederland heeft moeite om aan de maandelijkse verplichting te voldoen, terwijl dit in Europa gemiddeld bijna één op de vijf is. Dit melden economen van ING in een rapport.

Van alle Europeanen hebben Nederlanders de minste problemen met het betalen van hun hypotheek. Volgens ING is dat zo omdat in Nederland bij het verstrekken van een hypotheek vrij streng wordt getoetst op inkomensnormen. Daardoor wordt het risico beperkt dat huizenkopers in problemen komen. Als dit toch gebeurt, komt dit veelal door de nasleep van een echtscheiding of door werkloosheid.

Nederlanders houden er net als Britten en Italianen rekening mee dat huizenprijzen kunnen dalen. Slechts 10 procent van de Nederlandse huiseigenaren denkt dat huizenprijzen nooit meer zullen dalen. De rest van de landen is optimistischer. In België denken vier op de tien huiseigenaren dat huizen nooit meer aan waarde zullen inleveren, in Duitsland is dat 20 procent. De meeste huiseigenaren in Europa verwachten overigens dat hun huis de komende maanden meer waard zal worden.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019