Nieuws van de week

28-10-2016 - Nibud: sociale huurwoning ook voor middeninkomens


Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) maakt zich zorgen over de stijgende woonlasten. Om woonproblematiek aan te pakken, zouden ook middeninkomens een sociale huurwoning moeten kunnen krijgen.

Volgens het Nibud is het kopen van een huis of het huren van een vrijesectorwoning duur geworden. Daardoor kunnen huishoudens met een middeninkomen tussen de 38.000 en 40.000 euro bruto inmiddels moeilijker rondkomen dan mensen met een minimuminkomen. Als sociale huurwoningen ook voor deze groep beschikbaar zouden zijn, zou dat het probleem helpen oplossen. De inkomensgrens voor een sociale huurwoning ligt nu voor een gezin met kinderen op een bruto-inkomen van 30.000 euro.

Directeur Gerjoke Wilmink: “Om de woonproblematiek aan te pakken, kun je kijken of voor bepaalde gezinssamenstellingen de grens naar boven kan worden opgerekt." Ook zou politiek Den Haag kunnen kijken naar de effecten van belastingmaatregelen. "Je ziet ook bij middeninkomens dat door allerlei belastingmaatregelen er netto steeds minder overblijft", aldus Wilmink.


Terug naar het overzicht
Woensdag
12 December 2018