Nieuws van de week

11-11-2016 - Nog maar maximaal 0,7 procent spaarrente


Spaarders krijgen nog maximaal 0,7 procent rente op hun spaarrekening. Nationale Nederlanden, die de laatste maanden de hoogste spaarrente bood, verlaagt de rente op de internetspaarrekening per 11 november van 0,8 naar 0,7 procent.

“Hiermee is de hoogst haalbare spaarrente sinds 1 januari met 0,55 procentpunt gedaald en komen de hoogste en de laagste rentes steeds dichter bij elkaar te liggen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit. De inflatie bedraagt op dit moment 0,4 procent. Dit betekent dat het spaargeld elk jaar 0,4 procent minder waard wordt. “Als je dan ook nog belasting over je spaargeld moet betalen, houd je er dus niets meer aan over. Sterker nog, sparen kost je dan zelfs geld,” zegt Bulthuis.

Veel mensen zijn door de lage spaarrentes op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld. Een gemakkelijk en veilig alternatief is bijvoorbeeld een deel van het spaargeld op een kortlopend deposito vast te zetten. Op dit moment zijn de hoogste spaarrentes voor een deposito van 2 of 3 jaar respectievelijk 1,20 tot 1,40 procent.


Terug naar het overzicht
Woensdag
19 December 2018