Nieuws van de week

13-01-2017 - Omzet detailhandel groeit in november aanzienlijk


In november heeft de detailhandel 4,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt CBS. Op oktober na was dit de hoogste omzetgroei van 2016.

De omzet van de winkels in non-food groeide met 4,1 procent. Net als in oktober is vooral de omzet van kleding- en, doe-het-zelfwinkels en winkels in keukens en vloeren fors gegroeid. Ook de omzet van drogisterijen en parfumerieŽn, winkels in meubels en huishoudartikelen en winkels in recreatie-artikelen was opnieuw hoger dan een jaar eerder.

De omzet van de fysieke winkels in consumentenelektronica krimpt daarentegen al 16 maanden achter elkaar. Ook de winkels in schoenen en lederwaren kampten in november met omzetverlies. De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in november een omzetstijging van 2,1 procent.

De online omzet groeide in november met 24,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten 22,9 procent meer om. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 26,6 procent.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018