Nieuws van de week

02-12-2016 - Omzet reisbranche bereikt recordhoogte


De reisbranche heeft in het derde kwartaal van 2016 voor het tiende kwartaal op rij meer omgezet. De reisorganisatoren en -bemiddelaars boekten 7,8 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dit is een nieuw omzetrecord voor de branche.

Dit meldt CBS. Reisbemiddelaars (bedrijven die zelf geen reizen organiseren, maar bemiddelen in onder andere vliegtickets, pakketreizen en accommodaties) realiseerden meer omzet. De reisorganisaties en touroperators (bedrijven die zelf een reis samenstellen en als geheel verkopen, en bedrijven die zelf reizen organiseren) lieten in het laatste jaar juist een lichte omzetdaling zien.

Naast de omzet is ook de toegevoegde waarde van de reisbranche toegenomen, van ruim 1,6 miljard euro in 2010 naar ruim 4 miljard in 2015. In dezelfde periode verdubbelde het belang van de reisbranche in de Nederlandse economie en steeg het aantal bedrijven in de reisbranche sterk. De verwachtingen voor 2017 onder de reisondernemers over de omzet, personeelssterkte en investeringen zijn overwegend positief.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 Oktober 2018