Nieuws van de week

17-11-2017 - Ondernemers verwachten groei


Nederlandse ondernemers verwachten voor 2018 een verdere groei van de omzet, de werkgelegenheid en de investeringen. Ten aanzien van de omzet zijn de verwachtingen het meest positief.

Dat melden CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW. De meting heeft plaatsgevonden in oktober. Ruim 37 procent van de ondernemers voorziet een toename van de omzet. Daarentegen verwacht 7 procent een afname. Per saldo verwacht dus ruim 30 procent van de Nederlandse ondernemers volgend jaar meer omzet te behalen dan in 2017. Ook de verwachtingen voor de buitenlandse omzet en de ontwikkeling van de personeelssterkte zijn positief.

De ondernemers in het middenbedrijf (50 tot 250 werkzame personen) antwoorden vaker dan andere ondernemers positief over de verwachtingen voor 2018. Zowel over de toename van omzet als over de export en de personeelssterkte zijn ondernemers in het middenbedrijf positiever dan in het klein- en het grootbedrijf. Op het gebied van investeringen voorzien ondernemers in het grootbedrijf juist iets vaker groei in 2018.


Terug naar het overzicht
Vrijdag
19 April 2019